5 Essential Elements For κυπαρισσια διαμονη

Wiki Article

Δημοφιλείς Παροχές Ενοικιαζόμενων Διακοπών στην τοποθεσία Κυπαρισσία

Παρόλο που δεν είναι παραθαλάσσιος οικισμός, μαζεύει πλήθος επισκεπτών την καλοκαιρινή περίοδο.

Το κοινό κυπαρίσσι συναντάται σε δύο βασικές παραλλαγές, στο αρσενικό κυπαρίσσι και στο θηλυκό κυπαρίσσι.

Υπάρχει μια καλή επιλογή από καταλύματα στην περιοχή, αλλά εξαντούνται γρήγορα, αφού είναι μία από τις περιζήτητες περιοχές.

Η μεγαλύτερη πάλι είναι η Μεγάλη Αμμος, με άσπρο μικρό βότσαλο, πλατιά, πεντακάθαρη και παγωμένη, ιδιαίτερα στο δεξιό της μέρος όπως κοιτάς τη θάλασσα, διότι υποδέχεται υπόγεια νερά. Απέναντι η βραχονησίδα Νησάκι.

 Το νησί είναι ορεινό και διαθέτει δύο κύριες οροσειρές, μια ανατολικά και μια δυτικά, ανάμεσα στις οποίες υπάρχει ένα οροπέδιο.

πόση απόσταση πρέπει να υπάρχει μεταξύ των κυπαρισσιών για να γίνει φράκτης;

Κατά την αρχαιότητα το χωριό αποτελούσε ένα από τα πιο γνωστά θεραπευτήρια, με τους ασθενείς- επισκέπτες του να μπαίνουν σε γούρνες που ήταν λαξευμένες στο βράχο, οι οποίες γέμιζαν με ιαματικό νερό που ανάβλυζε από το βουνό.

Στην περιοχή θα βρείτε εστιατόρια και καφέ και μια καλή προσφορά ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων website δωματίων και βιλών.

Τα Κύθηρα αν και μικρό νησί διαθέτουν το δικό τους αεροδρόμιο. Άρα για εσάς που μισείτε τα πλοία και τα δρομολόγια με το αμάξι μπορείτε να πάρετε ένα αεροπλάνο από την Αθήνα και τσουπ να φτάσετε στα Κύθηρα.

Η βιομηχανία ξυλείας έγινε μια σημαντική οικονομική δύναμη στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, με τα κυπαρίσσια να αποτελούν σημαντικό στοιχείο της βιομηχανίας. Η ζήτηση για ξύλο κυπαρισσιού συνέχισε να αυξάνεται και τα δέντρα υλοτομήθηκαν με μη βιώσιμο ρυθμό.

Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη. Ο δρόμος σε πολλά σημεία είναι στενός και περνάει μέσα από μεγάλα φαράγγια. Υπάρχουν δύο διαδρομές που μπορείτε ν' ακολουθήσετε για να φτάσετε στο Κυπαρίσσι.

Μία ακόμα κοντινή παραλία είναι το Σπαραγαρίο, που βρίσκεται απέναντι από το Καψάλι.

Παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στην ατμοσφαιρική ρύπανση και γι’ αυτό φυτεύεται στις άκρες δρόμων και εθνικών οδών.

Report this wiki page